Parapantistul Toma Coconea va fi răsplătit în campania “Premianții fără premii”

media-tomacoconea-ro-02

Parapantistul Toma Coconea, cunoscut pentru performanțele sale în cadrul celei mai dure competiții de anduranță din lume, Red Bull X -Alps, va fi protagonistul unei noi ediții a campaniei ‘Premianții fără premii’, care va avea loc sâmbătă, în centrul municipiului Deva.

‘Toma Coconea a ajuns să fie cunoscut și recunoscut la nivel mondial pentru performanțele sale, pentru abnegația de care dă dovadă și pentru modul în care se implică să ajute oamenii. Toma Coconea este o istorie, un monument de devotament și un om care duce numele României mai departe’, a declarat vineri unul dintre inițiatorii campaniei, Dan Terteci.

În urmă cu trei ani, Toma Coconea reușea să se claseze pe locul al doilea în concursul Red Bull X-Alps, iar anul acesta a încheiat competiția pe locul zece, după ce, timp de 12 zile, a zburat cu parapanta 1.678 de kilometri, a parcurs pe jos sau în alergare 780 de kilometri și a dormit doar 4 ore pe noapte.

Cea mai recentă performanță a lui Coconea, numit de prieteni ‘Șoimul Carpaților’ este prezența la maratonul ‘No Finish Line’, unde participanții aleargă pentru o cauză umanitară. Cu peste 800 de kilometri alergați, Coconea s-a clasat pe locul I, din 1.596 de participanți, la categoria lui de vârstă.

Campania ‘Premianții fără premii’ a fost inițiată de societatea civilă din Deva și are ca scop promovarea acelor oameni care, din prea multă modestie, evită să apară în centrul vieții publice, deși au realizat lucruri importante pentru comunitate. AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Mihai Dragomir)

sursa http://www.agerpres.ro/social/2013/12/06/parapantistul-toma-coconea-va-fi-rasplatit-in-campania-premiantii-fara-premii–19-00-31