Parapantistul Toma Coconea va zbura deasupra Pirineilor

media-tomacoconea-ro-06

Sportivul din Petroșani ia startul într-o competiție extremă derulată în Munţii Pirinei, întrecere inspirată după celebra Red Bull X Apls. X PYR se va desfășura în Spania, iar atleții înscriși la start vor porni, duminică 13 iulie, într-o aventură de 440 de kilometri, pe jos sau în zbor cu parapanta.

Toma Coconea a plecat spre Spania și îl are în echipa sa pe Daniel Pisica, suporterul cu care a mai lucrat și la Red Bull X Alps, iar strategiile lui Daniel l-au dus pe Tomi pe podium cucerind argintul.

“În genul acesta de competiții la care particip eu nu există recompense materiale care să acopere măcar costul echipamentelor de care am nevoie. De aceea susținerea financiară din partea sponsorilor sau partenerilor este vitală pentru performanțele mele. Din fericire exista oameni care au fost dispuși să facă acest efort și să mențină viu spiritul de aventură alături de mine și pentru X-PYR 2014. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați avut încredere în mine și sper să facem împreună o figură frumoasă în Pirinei”, a spus Toma Coconea.

Plecarea este de pe coasta Atlanticului, din Hondarribia, și presupune traversarea munților Piriniei cu sosirea pe coasta Mediteranei, la Port de la Seva. Traversarea se face de către participant fie pe jos, fie în zbor cu parapanta, iar participantul trebuie să transporte în permanență cu el parapanta și echipamentul necesar. Sportivul va trebui să ajungă la linia de sosire cu echipamentul cu care pleacă de la start. Pentru Toma, competiția e o mare provocare și un test numai bun pentru următoarea participare la X Alps, unde este dat iarăși ca favorit de către organizatorii celebrului concurs desfășurat în Alpi.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/parapantist-toma-coconea-va-zbura-deasupra-pirineilor-499626.html