Red Bull X-Alps a luat sfârșit. Ce a reușit Toma Coconea

media-tomacoconea-ro-04

Red Bull X-Alps, ediția 2013 s-a încheiat.Toma Coconea a reușit cea mai bună performanță personală din această competiție

A fost de departe cea mai prietenoasă ediție cu sportivii, cu cele mai bune condiții de zbor și cel mai permisiv regulament. Și asta în condițiile în care a avut cel mai lung traseu, de 1031 kilometri, cu 200 mai mult decât în 2011.

În acest an au terminat concursul 10 din cei 31 de atleți, adică 33%, în condițiile în care media precedentelor ediții nu a depășit 10%. La acest procentaj a ajutat și regula introdusă în acest an, care ținea deschisă competiția până la mijlocul zilei a 12-a, indiferent de timpul realizat de locul întâi.

Parapantistul Toma Coconea a fost ultimul concurent care a ajuns la Monaco în fereastra de timp alocată de organizatori. Deși și-a ratat obiectivul, câștigarea competiției, nu a dezamăgit și a terminat pe locul 10. A zburat 1700 de kilometri și a alergat alți 780, cu 8 kilograme în spate.

În ultima zi, fără condiție de zbor, Coconea a alergat 130 de kilometri, aproape 3 maratoane și jumătate, pentru a evita descalificarea. Elvețianul Christian Maurer a câștigat ediția din 2013 în timp record, 8 zile și și-a adjudecat cel de-al treilea titlu consecutiv.

Sursa: http://www.dolce-sport.ro/sporturi/alte-sporturi/red-bull-x-alps-a-luat-sfarsit-ce-a-reusit-toma-coconea-23051/