No Finish Line – 2014

no-finish-line-toma-coconea-ro-03

NO FINISH LINE este un eveniment sportiv caritabil de amploare care se desfaṣoară sub patronajul Principelui Albert de Monaco.

Evenimentul a fost iniṭiat în 1999 de Asociaṭia Internaṭională CHILDREN & FUTURE care promovează drepturile copiilor defavorizați și are ca scop strîngerea de fonduri pentru susṭinerea copiilor aflați în suferință și din din zonele foarte sărace.

În fiecare an, la mijlocul lunii Noiembrie, la Port Hercule din Monaco se dă startul acestui maraton care mobilizează un număr tot mai mare de participanṭi, iar principiul competiṭiei este unul simplu: fiecare participant trebuie sa parcurgă cît mai mulṭi kilometri în alergare pe circuitul de 1400 m care este deschis 24/24 ore timp de 8 zile, iar fiecare kilometru parcurs aduce o donaṭie de 1,15 euro pentru susṭinerea acestor cauzele. Cu cît reușește să alerge mai mulți kilometri, cu atît mai mari vor fi fondurile strînse de fiecare participant în parte.

  • no-finish-line-toma-coconea-ro-009
  • no-finish-line-toma-coconea-ro-007
  • no-finish-line-toma-coconea-ro-08

Începînd cu anul 1999 cînd a avut loc prima ediṭie, sumele care s-au strîns de-a lungul timpului de la donatori sau de la sponsori sunt fantastice iar rezultatele în unele cazuri în care s-au investit acești bani au fost excepționale. S-au alergat în total 1.518.830 de km ṣi s-au strîns din donaṭii 1.628.000 de euro care au fost investiṭi în proiecte dedicate copiilor din zonele subdezvoltate sau cu probleme grave de sanatate.

În 2013 au participat peste 9000 de atleṭi sau entuziaṣti care au dorit să se implice în aceste proiecte sau care au simțit nevoia să-și depășească limitele sau pur și simplu dintr-un impuls de generozitate, și care au alergat in total 271.000 de km, în ciuda vremii imprevizibile și au cumulat din donaṭii peste 300.000 de euro.

  • no-finish-line-toma-coconea-ro-04
  • no-finish-line-toma-coconea-ro-05
  • no-finish-line-toma-coconea-ro-10

Succesul din ce în ce mai mare al NO FINISH LINE se datorează în primul rînd principiului său simplu ṣi faptului că este accesibil oricui dorește să sprijine o cauză umanitară globală făcînd sport și împărțind această bucurie cu alte cîteva mii de oameni.

În 2014 cursa se va desfașura între 15 și 23 noiembrie și sunt așteptați să se înscrie peste 10.000 de participanți din toată lumea, iar sumele strînse să fie superioare celor din anii trecuți.

no-finish-line-toma-coconea-ro-06

Fiecare ediție se desfășoară sub o temă unificatoare avînd ca scop lupta comună pentru aceeași cauză generoasă, iar la start vor fi multe personalități și staruri sportive care doresc să se alăture acestui eveniment deosebit, să ridice gradul de conștientizare asupra acestor cauze și să promoveze astfel de acțiuni.

www.nofinishline.com

  • live.x-pyr.com