Red Bull X-Alps 2019

CERUL NU E LIMITA!

2019 - Primul ajuns la primul punct de checkpoint La ediția cu numărul nouă a celei mai grele curse de aventură din lume  am reușit, cel puțin pentru o zi, să pun pe gânduri toți participanții ajungând primul la primul punct de checkpoint după numai prima zi de concurs A fost o competiție frumosă cu o reușită.
Red Bull X-Alps 2019

Perioada

16 - 22 iunie

website

Din Salzburg până în Monaco

Zile

10 - 12

Distanta

1138

Participanti

32

Dificultate

Extrem

2019 – Primul ajuns la primul punct de checkpoint

La ediția cu numărul nouă a celei mai grele curse de aventură din lume  am reușit, cel puțin pentru o zi, să pun pe gânduri toți participanții ajungând primul la primul punct de checkpoint după numai prima zi de concurs. A fost o competiție frumosă cu o reușită senzațională.

În penultima zi când am atins cel mai mare record de până acum, am zburat la o înalțime de 6.017m, înălțime în apropiere de Monte Viso, al 11-lea checkpoint din cele 13 pe care noul traseu le-a avut în 2019. Această cursă a fost terminată frumos din punct de vedere al performanțelor atinse dar mai mult decât atat încheiată cu demnitate având un blocaj renal .

În cadrul competiției am zburat 1.439,95km timp de aproape 41 de ore, la o viteză medie de 33,95 km/h și am parcurs 590,84 kilometri în alergare în 98 de ore și jumătate, la o viteză medie de 4,7 km/h

Pe parcursul competiției din cauza furtunii a trebuit sa iau cea mai dură alegere pe care nu o regret deoarece sunt mai importante drumul și povestea decât a risca un eventual accident. M-am întors 180 de grade, cu riscul de a nu ajunge la final, o decizie foarte dură pentru mine, pentru că sunt o fire foarte încăpățânată.

Față de cursele anterioare în această ediție a apăut o modificare făcută pe ruta din 2019: un număr record de 13 puncte de transformare în 6 țări diferite. La acestă modificare s-au alăturat condițiile meteo dure, care au făcut din această compețiție cea mai dură competiție de pâna acum.