Red Bull X-Alps 2003

CERUL NU E LIMITA!

În 2003, un prieten de-al meu Mihnea descoperise anunțul cu X-Alpes și mi-a zis că mi-ar veni ca o mănușă În iarnă am fost la un festival în Germania, am cunoscut o parte din organizatori (am povestit în secțiunea Cine sunt eu, cum ne-am cunoscut) Mi-au văzut dorința, au început să mă urmărească, dar nu credeam că voi fi.
Red Bull X-Alps 2003

Perioada

14 iulie

website

Sudul Salzburgului > Monaco, pe Marea Mediterană

Zile

10 - 12

Distanta

800

Participanti

17

Dificultate

Extrem

În 2003, un prieten de-al meu Mihnea descoperise anunțul cu X-Alpes și mi-a zis că mi-ar veni ca o mănușă. În iarnă am fost la un festival în Germania, am cunoscut o parte din organizatori (am povestit în secțiunea Cine sunt eu, cum ne-am cunoscut). Mi-au văzut dorința, au început să mă urmărească, dar nu credeam că voi fi selectat. La prima selecție au fost aleși 17 piloți din întreaga lume și pe 14 aprilie, când a fost făcută preselecția m-a sunat Mihnea și mi-a spus: “Tomi, ești nebun?! Ești pe listă!”. Acesta a fost începutul. Apoi am început să studiez partea de Alpi, am fost la un mic antrenament. Am avut noroc că zona din Parâng m-a călit. E o zonă bună de zbor, dar și schimbările atmosferice sunt destul de bruște. În 14 iulie, de Ziua Franței, s-a dat startul. Pe Euro News se transmitea că 17 piloți pleacă într-un proiect care va fi sau nu posibil. Am luat startul, unul foarte spectaculos, pe care nu o să-l uit niciodată. Seara, după ce am aterizat aproape de Zell am See, m-a sunat suporterul foarte entuziasmat și fericit și mi-a zis că sunt în primii 3. În momentul acela a început încrederea în mine și motivația să merg și să lupt mai departe. Am și uitat cu cine concurez.
Un moment memorabil în această cursă din 2003 a fost când am rămas blocat pe munte la 3000 de metri în sandale și șort, pe lapoviță și ninsoare.
Un alt moment de poveste a fost atunci când suporterul meu a încercat să zboare și a avut un accident în urma căruia și-a pierdut memoria. Și-a revenit complet, însa doua zile a trebuit să mă descurc singur, până când a venit un alt suporter să-l înlocuiască.